Новини


Седмица на четенето 9 -13.12.2019

         "Националната седмица на четенето" стартира и при нас в библиотеката на НЧ"Захари Стоянов-1937" с поредното гостуване на учениците от 3-ти"а" и 3-ти"в" класове от у-ще "Тома Кърджиев". Децата прочетоха интересни факти за това, "Как се посреща Нова година по света", рецитираха коледни стихове и разгледаха книги с 3D изображения. Срещата завърши с много пожелания за благополучие и късмет през Новата година.

                                                  

1-ви ноември Ден на народните будители

1-ви ноември - Ден на народните будители, бе повод да посрещнем в библиотеката на НЧ "Захари Стоянов- 1937" нашите приятели от IV-a и IV-б класове от ОУ "Тома Кърджиев". Децата прочетоха откъси от произведения на видни български будители и се включиха в дискусия на тема "Будителите днес", вдъхновени от техните класни ръководители - г-жа М. Георгиева и г-жа Сн. Иванова.
Скъпи деца , очакваме ви отново при нас ,заедно с чудния свят на детската книга.

 

Започва записването в Школата по изкуствата за учебната 2019/2020 година

Малките балерини от "Инфанти" приключват сезона с много отличия от фестивал

     Малките    балерини от  балетна школа „Инфанти” с ръководител Снежана Байчева   приключват  творческия сезон  с успешното  си  представяне на ХІV-я  международен танцов фестивал „Вълшебен свят”, който се проведе  от 7 до 9 юни 2019 г. в Хасково.  Във фестивала   тази година са взели  участие  повече от 1700 танцьори  от 135 танцови школи с подчертан интерес към  класическия балет, модерните, съвременните танци, танцово шоу и джаз.

Годишен концерт на класовете по пиано и китара от Школа по изкуствата

   С традиционния Годишен концерт приключи учебната година на класовете по пиано и китара към Школата по изкуства в читалището. Със своите изпълнения учениците създадоха много настроение и зарадваха родители, приятели и гости. 

 

 

 

Покана за годишен концерт на Школа по изкуствата

"Ние можем да четем"

В навечерието на най-светлият български празник- 24 май-ден на българската култура и просвета ,децата от I-б и I-в кл. към ОУ "Тома Кърджиев" посетиха библиотеката към читалище "Захари Стоянов-1937".Те с интерес разгледаха обновения детски отдел,прочетоха откъси от любими детски приказки,запознаха се с правилата на обслужване и показаха знания по отношение на създването на славянската азбука от братята Кирил и Медотий.С радост ще очакваме бъдещете ни малки и големи читатели.

 

 

 

ПОКАНА ЗА РЕДОВНО ОБЩО ОТЧЕТНО-ИЗБОРНО СЪБРАНИЕ

146г. от обесването на Весил Левски

               

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Днес, детският отдел на библиотеката при НЧ"Захари Стоянов", посрещна учениците от III и IV класове на ОУ"Тома Кърджиев" гр.Русе, за отбелязване на 146 години от обесването на Васил Иванов Кунчев. Под вещото ръководство на своите учители, децата разказваха истории и прочетоха стихове и разкази посветени на безсмъртното дело на Апостола. ..."Той любеше свойто Отечество красно" казва Дядо Вазов в стихотворението "Левски" и тази любов бъдещите поколения ще носят в сърцата си. Поклон пред делата на Апостола!

Нов успех за БШ "Инфанти" в конкурса "Път към славата" 2019

        Чаровните  ни балерини от БШ „ Инфанти”  с ръководител Снежана Байчева започнаха и тази година с много награди, които получиха   за отличното си представяне в раздел „Танци” на  VІІ национален конкурс „Път към славата” на Арт център „Кърнолски”, който се проведе от 8 до 10 февруари в  София.


 

Работно време

 

Контакти

 

   

 

FB
Карта на сайта
Народно читалище 'Захари Стоянов - 1937' - Русе
Прима-Софт ООД