Новини


Успешно начало на новата година за децата от БШ "Инфанти"

          Успешно  започна  новата 2020 година за   децата от балетна школа „Инфанти” с ръководител Снежана Байчева   към НЧ „Захари Стоянов – 1937”. Те взеха участие в    

VІІІ национален конкурс „Път към славата” на  Арт център „Кърнолски”, категория „Танц”,  който се  проведе на 15-16  февруари  на сцената на  Руския  културно-информационен център   в София. 

       В оспорваната  танцова надпревара представителите на „Инфанти”  завоюваха  3 първи места,  7  втори и 6 трети. Те се състезаваха в раздел  „Класически  балет” и  „Характерни  танци” в  четири възрастови групи:  до 7 години;  от 8 до 10 г.;  от 11 до 13 г. и от 14 до 18 г.

Представяне в списание "Картини с думи и багри"

   За нас е удоволствие да Ви представим бр.3/2019г. на списание "Картини с думи и багри" на издателство "Gabriell-a-lit" гр. София.В броя на стр.82 е поместена статия за създаването и развитието през годините на нашето читалище - "Захари Стоянов-1937" гр. Русе.Радваме се, че чрез списанието за литература и визуални изкуства ще популяризираме още повече нашата дейност и ще затвърдим името си на дългогодишен културен център

Седмица на четенето 9 -13.12.2019

         "Националната седмица на четенето" стартира и при нас в библиотеката на НЧ"Захари Стоянов-1937" с поредното гостуване на учениците от 3-ти"а" и 3-ти"в" класове от у-ще "Тома Кърджиев". Децата прочетоха интересни факти за това, "Как се посреща Нова година по света", рецитираха коледни стихове и разгледаха книги с 3D изображения. Срещата завърши с много пожелания за благополучие и късмет през Новата година.

                                                  

1-ви ноември Ден на народните будители

1-ви ноември - Ден на народните будители, бе повод да посрещнем в библиотеката на НЧ "Захари Стоянов- 1937" нашите приятели от IV-a и IV-б класове от ОУ "Тома Кърджиев". Децата прочетоха откъси от произведения на видни български будители и се включиха в дискусия на тема "Будителите днес", вдъхновени от техните класни ръководители - г-жа М. Георгиева и г-жа Сн. Иванова.
Скъпи деца , очакваме ви отново при нас ,заедно с чудния свят на детската книга.

 

Започва записването в Школата по изкуствата за учебната 2019/2020 година

Малките балерини от "Инфанти" приключват сезона с много отличия от фестивал

     Малките    балерини от  балетна школа „Инфанти” с ръководител Снежана Байчева   приключват  творческия сезон  с успешното  си  представяне на ХІV-я  международен танцов фестивал „Вълшебен свят”, който се проведе  от 7 до 9 юни 2019 г. в Хасково.  Във фестивала   тази година са взели  участие  повече от 1700 танцьори  от 135 танцови школи с подчертан интерес към  класическия балет, модерните, съвременните танци, танцово шоу и джаз.

Годишен концерт на класовете по пиано и китара от Школа по изкуствата

   С традиционния Годишен концерт приключи учебната година на класовете по пиано и китара към Школата по изкуства в читалището. Със своите изпълнения учениците създадоха много настроение и зарадваха родители, приятели и гости. 

 

 

 

Покана за годишен концерт на Школа по изкуствата

"Ние можем да четем"

В навечерието на най-светлият български празник- 24 май-ден на българската култура и просвета ,децата от I-б и I-в кл. към ОУ "Тома Кърджиев" посетиха библиотеката към читалище "Захари Стоянов-1937".Те с интерес разгледаха обновения детски отдел,прочетоха откъси от любими детски приказки,запознаха се с правилата на обслужване и показаха знания по отношение на създването на славянската азбука от братята Кирил и Медотий.С радост ще очакваме бъдещете ни малки и големи читатели.

 

 

 

ПОКАНА ЗА РЕДОВНО ОБЩО ОТЧЕТНО-ИЗБОРНО СЪБРАНИЕ


 

Работно време

 

Контакти

 

   

 

FB
Карта на сайта
Народно читалище 'Захари Стоянов - 1937' - Русе
Прима-Софт ООД