Новини


Златни отличия за Детска Музикална Школа „Мелани-Коста”на фестивала „Броеница”, гр. Улцин, Черна гора.

25 Sep 2023
Златни отличия за  Детска Музикална Школа „Мелани-Коста”на фестивала „Броеница”,  гр. Улцин, Черна гора.

Малките славейчета от Детска Музикална Школа „Мелани-Коста” са наградени за представянето си на V Юбилеен международен арт фестивал „Броеница”, който се състоя на 07.09-08.09.2023 г. в гр. Улцин, Черна гора. Форумът е част от цикъла фестивали „Разпилени бисери”, който се провежда ежегодно. Школата бе удостоена със специална награда на журито – купа и грамота за преподавателите Милена Илиева и Анета Георгиева.
Четирима са наградените със специални награди и златни медали участници във фестивала.
1. Радостина Парашкевова Захариева на 12 г. , която изпълни на цигулка „Химна на Европа”.
2. Галин Великов – 5 г., на когото бе присъдена специална награда за изпълнението на песните: „Рали” на Васил Найденов и на детската песен „И едно картофче”.
3. Емилия Петрова Йорданова - 9г. , наградена за албанската песен „Мандолина””.
4. Милана Николаевна Сярова - 12 г., удостоена с награда на журито и златен медал. Тя се представи с песните: „Waka Waka” на Шакира и „Sweet dreams”.

След това голямо признание, което децата получиха след усилена работа, те се чувстват много доволни от отбелязания напредък в изкуството на певци и музиканти. Школата обучава деца по пиано, поп и джаз пеене и солфеж, както и по цигулка. Преподавателите са включили в обучението дисциплини като сценично поведение, дишане, звукоизвличане, дикция, теория и история на музиката и др., което изключително спомага развитието на младите таланти. След мюзикъла, който те представиха на своя пролетен концерт, идва ред на откритите уроци, които те подготвят за есента.

 

 

«
Назад

 

Работно време

 

Контакти

 

   

 

FB
Карта на сайта
Народно читалище 'Захари Стоянов - 1937' - Русе
Прима-Софт ООД