Новини


Приключи последния цикъл от проекта на читалището по програма "Работилница за родители - Да пораснем заедно"

30 Jun 2017

     Разгледани бяха теми като : Родителите на XXI век; Четирите стълба на родителството; Цели на родителите и психологическите потребности на малкото дете; Нашите деца и как да ги обичаме; Слушането – важно умение за родителството; Как детето учи за света около себе си; Граници - защо и как?; Родителската отговорност и някои други въпроси; Да бъдеш родител: влияния и избор.

         Родителите  споделиха, че в резултат на  участието си в Работилниците са добили по-голяма увереност  в справянето със своите задължения, научили са се на повече търпение в общуването с децата, как да се справят в трудни ситуации с нежелано поведение, започнали са да отделят повече внимание на своите деца и да  прекарват повече време с тях в съвместни занимания.

          В края на всеки цикъл от работилниците, родителите получаваха „Удостоверение за изключително израстване в родителството”

         На 22 февруари 2017 г.  в зала „Европа”  на Доходно здание  - Русе,  читалището с  помощта на  УНИЦЕФ България    и съдействието на Общината   представи  новият документален филм  „Началото на живота” ,  който изследва как средата в ранното детство влияе върху когнитивното, социалното и емоционалното развитие на детето.
 Прожекцията  мина при много голям интерес и на нея  присъстваха родители, психолози, педагози, социални работници, студенти по педагогика от Русенски университет.

          С  последния седми цикъл от   „работилниците”, за съжаление съвместната ни работа с УНИЦЕФ  България  приключва , тъй като изтича  периода  на програмата „Работилница за родители – да пораснем заедно”.  Ръководството на читалището  благодари на  всички, които взеха участие в този проект и най- вече на  г-жа Десислава Енчева и г-жа Вера Рангелова – представители на УНИЦЕФ България  за добрата съвместна дейност  и  се надява  на добро  сътрудничеството   и занапред  по други  проекти.

 

«
Назад

 

Работно време

 

Контакти

 

   

 

FB
Карта на сайта
Народно читалище 'Захари Стоянов - 1937' - Русе
Прима-Софт ООД