Новини


Отлично представяне на балетна школа "Инфанти"

06 Jul 2018

 Вариация от  „Пахита” в изпълнение на Лидя Исмаилова  и  дуетът  Рая Йорданова и Моника Йорданова  за танц „Пчелички”  при най- малките.  Ая Ахмедова с вариация  от балета „Раймонда”  и дуетът  Виктория Начева и Бианка Витлямова   с „Неаполитански танц” във   втора възрастова група . Александра Любенова  с вариация от „Валпуриева нощ” и дуетът й  с Ая Ахмедова   за изпълнение на „Моряшки танц” във възрастова група „юноши”. Розов валс от балета „Лешникотрошачката” в  категория „ формации”, в който са включени всички участници в конкурса.

      Освен първите места,   на второ място е класирано триото  Ая Ахмедова, Асена Арифова и Цвета Иванова за изпълнение на  „Руски танц” и  при най- малките Рая Йорданова завоюва трето място с  „Китайски танц”. На финала в неделя бяха раздадени  специални и парични награди за цялостно представяне на изпълнителите във всички  стилове танци.  Александра Любенова  получи  такава награда за солово изпълнение, а заедно с Ая Ахмедова  бяха отличени  с парична награда и купи  за най-добър дует за изпълнението си на „Моряшки танц”.

     Ръководството на читалището  благодари на г-жа Байчева, на  всички малки балерини  и техните родители за положения труд през изминалата учебна година и им  желае приятна и весела ваканция.  А от началото на м. септември   ги  очаква  отново в залата за   репетиции  и подготовка на  нов детски балетен спектакъл, който ще подготвят в изпълнение на  проекта  „Магията на класическия балет в часовете по музика”, спечелен от читалището   по програма „Култура”  на Община Русе.

 

 

 

«
Назад

 

Работно време

 

Контакти

 

   

 

FB
Карта на сайта
Народно читалище 'Захари Стоянов - 1937' - Русе
Прима-Софт ООД